Nie jest to pewnie jakieś odkrywcze danie, ale ostatnio nie mogę przestać go przygotowywać ;) To dość dziwne, że pojawia się tutaj, zwłaszcza, że jeszcze niedawno nie jadałam ziemniaków praktycznie w ogóle. Jednak w tej wersji smakują mi ogromnie.
- 70 dag ziemniaków
- 3 łyżki oleju
- 1,5 łyżeczki tymianku
- 1,5 łyżeczki majeranku
- 1,5 łyżeczki rozmarynu
- 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
- sól
Przyprawy wymieszać z oliwą, odstawić. Ziemniaki obrać, pokroić na mniejsze kawałki i gotować na parze ok. 7 minut.
Po tym czasie wymieszać je dokładnie z olejem i przyprawami i przełożyć na blaszkę. Piec w temperaturze 175 stopni, po 15 minutach wymieszać, piec do momentu zezłocenia (u mnie dodatkowe 20 minut).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz