sobota, 7 lutego 2015

Naleśniki, bezmleczne i bezjajeczne

Naleśniki uwielbiam. Dawniej mogłam je jeść codziennie, teraz robię je dość rzadko. Przygotowuję je kiedy mam wielką ochotę na słodki obiad lub kolację, a w dodatku mam czas na ich smażenie ;) Chciałam przygotować przepis bez użycia nabiału i jajek, tym sposobem, metodą prób i błędów, powstał ten przepis.
Przepis na ok. 12 naleśników.



  • 1,5 kubka maki owsianej 
  • 1,25 kubka mąki pszennej 
  • 0,25 kubka mąki pszennej razowej 
  • 2 łyżki oleju 
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej 
  • 3 kubki wody 

Wszystkie składniki wsypać do miski i wymieszać (wodę najlepiej dolewać w trakcie mieszania). 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz